Kurs for lærlinger

Under følger kursplan for fagoperatører, kjøttfagene, baker og konditor, kokk, servitør, og resepsjon:

IMP/Fagoperatører

*=kurs som er felles for flere lærefag

Høst   2019/21

Vår 2020/22

Høst 2020/22

Vår 2021/23

  • Bransje, bedrift og miljø HMS (1. års lærlinger)
 

X

 

X

  • Prosess styring, PLS-kurs* (1. og 2. år)
     

X

  • IK-mat/hygiene kurs (1. års lærlinger)*

X  

X  

  • Forskrifter, tilsetningsstoffer, varedeklarering og utregning av næringsinnhold (1 og 2. års lærlinger)*

X

  • Ekskursjon

X

  • ERASMUS utplassering i utlandet (valgfri mulighet til å søke)

X

X

Kjøttfagene  

*=kurs som er felles for flere lærefag

Høst   2019/21

Vår 2020/22

Høst 2020/22

Vår  2021/23

  • Bransje, bedrift og miljø HMS (1. års lærlinger)
 

X

 

X

  • Reseptutregning og kalkulasjon (1. og 2. års lærlinger)

X

     
  • Krydder, tarm, stivelse og tilsettingsstoffer (1. og 2. års lærlinger)
   

X

 
  • IK-mat/hygiene kurs (1. års lærlinger)*

X

 

X

 
  • Ekskursjon
 

X

   
  • Forskrifter, tilsetningsstoffer, varedeklarering og utregning av næringsinnhold (1. og 2.) år (pølsemaker/butikkslakter)*
 

X

   
  • Erasmus utplassering utlandet* (ikke obligatorisk – hver enkelt må søke)
 

X

 

X

Baker og Konditor   

*=kurs som er felles for flere lærefag

Høst 2019/21

Vår 2020/22

Høst 2020/22

Vår 2021/23

  • Bransje, bedrift og miljø HMS (1. års lærlinger)
 

X

 

X

  • Bakerne 1. og 2 år: Hev, fordeig, surdeig og skålding

X

 

X

 
  • Baker og Konditorer 2. års – Fagsamling/repetisjon med info om fagprøven
 

X

 

X

  • Konditor 1. og 2. år: Varierende tema (Sukkerarbeider, sjokolade, marsipan. kakepynting m.v.) (1. og 2. års konditor)
 

X

   
  • IK-mat/hygiene kurs (1. års lærlinger)*

X

 

X

 
  • Erasmus utplassering, utlandet (valgfritt, hver enkelt må søke)
 

X

 

X

  • Kurs sammen med baker og konditorlauget (varierende tema)

X

X

X

X

Kokk        

 *=kurs som er felles for flere lærefag

Høst 2019/21

Vår 2020/22

Høst 2020/22

Vår 2021/23

  • IK-mat/hygiene kurs (1. års lærlinger)*

X

 

X

 
  • Grønt-kurs og vegetar (1.års lærlinger)

– 2 dager

X

X

 
  • Bransje, bedrift og miljø HMS (1. års lærlinger)
 

X

 

X

  • Kalkulasjon, svinn og kjøkkenprosent.
     (1. års lærlinger)
 

X

 

X

  • Kraft, supper og sauser (1. års lærlinger)
 

X

 

X

  • Kjøttskjæring, pølser og tilberedning av kjøtt
     (2. års lærlinger)  – 2 dager

X

 

X

 
  • Røyking, graving, sylting og salting av fisk og vilt
     (1. års lærlinger) – 2 dager
 

X

 

X

  • Fisk og skalldyrkurs / hel fisk – sløying, filetering og tilberedning. (2. års lærlinger) – 1 dag
 

X

X

  • Reseptberegning, menylære, forberedelse til fagprøve (2. års lærlinger)
 

X

 

X

  • Baking for kokker (2. års lærlinger)
 

X

 

X

  • Dessert kurs (2.års lærlinger)

X

 

X

 
  • Kurs i allergener, merkeforskrift og diettmat
     (1. års lærlinger)
 

X

X

  • Fagprøvetrening – planleggingsdelen, informasjon om og forberedelse til fagprøven.
 

X

 

X

  • Vestfold/Buskerud/ Østlandsmesterskap for lærlinger
     (ikke obligatorisk)

X

 

X

 
  • Erasmus utplassering, utlandet
     (ikke obligatorisk – hver enkelt må søke)
 

X

 

X

Servitør  

*= kurs som er felles for flere lærefag

Høst   2019/21

Vår 2020/22

Høst 2020/22

Vår  2021/23

  • Bransje, bedrift og miljø HMS* (1. års lærlinger)

X

 

X

 
  • Planleggingsdelen på fagprøven
 

X

 

X

  • Borddekorasjonskurs
   

X

 
  • Barkurs
 

X

X

  • Tranchering og flambering (tilberedning ved gjestens bord)
 

X

   
  • IK-mat/hygiene kurs (1. års lærlinger)*

X

 

X

 
  • Vin- og drikkelære 1 (Tyskland/Østerike)

X

     
  • Vin- og drikkelære 2 (Frankrike)
 

X

   
  • Vin og drikkelære 3 (Spania og hetvin)
   

X

 
  • Vin og drikkelære 4 (Italia og dessertvin)

X

     
  • Vin og drikkelære 5, («nye» vinverden)
   

X

 
  • Kaffe og kaffedrikker med sensorikk
   

X

 
  • Sikkerhet – førstehjelp og ranskurs
 

X

 

  • Kurs i allergener, merkeforskrift og diettmat
     (1. års lærlinger)
 

X

 

X

  • Vestfold/Østlandsmesterskap for lærlinger
     (ikke obligatorisk)

X

 

X

 
  • Erasmus utplassering, utlandet
     (ikke obligatorisk – hver enkelt må søke)
 

X

 

X

Resepsjon       

*=kurs som er felles for flere lærefag

Høst 2019/21

Vår 2020/22

Høst 2020/22

Vår 2021/23

  • Bransje, bedrift og miljø HMS (1. års lærlinger)

X

 

X

 
  • Service og mersalg, romtype, intl. hotellregler m.v, samt planleggingsdelen/forberedelse til fagprøve.

(2 års lærlinger)

 

X

 

X

  • Servering, borddekning og Cocktails (1. og 2.)

X

 

X

 

 
  • Hotellsikkerhet – førstehjelp og ranskurs

X

 
  • Kurs i allergener, merkeforskrift og diettmat
     (1. års lærlinger)
 

X

 

X

  • Prosjektoppgave  – salgsomvisning (2. års lærlinger)
 

X

 

X

  • Erasmus utplassering, utlandet
     (ikke obligatorisk – hver enkelt må søke)
 

X

 

X