Hva er et opplæringskontor?
Opplæringskontoret for reiseliv, restaurant og matfag i Vestfold og Buskerud har vært i drift siden september 1996. Medlemsmassen består av hoteller, restauranter, kjøtt- og næringsmiddelindustri, bakerier og konditorier.
Over 80% av lærekontraktene i Vestfold og Buskerud, som ellers i landet, tegnes gjennom opplæringskontorene. Kontoret finansieres ved medlemskontigent som er en prosentvis andel av lærlingtilskuddet. Opplæringskontoret er organisert som en non-profit organisasjon (forening). Et eventuelt overskudd skal benyttes til ytterligere tiltak overfor lærlinger og instruktører, eller tilbakeføres til medlemsbedrifter.
Det er bedriftene som eier opplæringskontoret og styret i Opplæringskontoret består av 6 representanter fra de medlemsbedriftene fordelt på de ulike bransjene.
Bedriftenes høyre hånd
Opplæringskontoret for reiseliv, restaurant og matfag er først og fremst opprettet for å være hotell-, restaurant og næringsmiddelbedriftenes høyre hånd i fagopplæringen.
Etter reform -94 er læretiden i bedrift redusert fra tre til to år. Læreplanen er blitt mer omfattende, og bedriftene påtar seg dermed et større ansvar. Det er dette ansvaret opplæringskontoret er med på å bære. Samtidig med at ungdomskullene går ned, øker behovet for kompetente fagfolk. Arbeidet med rekruttering til fagene og kvalitetssikring av opplæringen er viktigere enn noensinne.
Fordelene for bedriftene
Å ha et organ som:
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.